Geotour Kop van Drenthe - Vrouw Lebbe

Hier weer even een bericht van ons... Toch best een klus om zo’n blog bij te houden. Maar het weerhoud mij er niet van , nu weer eens even iets te posten..

Eindelijk haha, wij zijn ook gestart met de geotour “ Kop van Drenthe”. Aangezien we vrij dichtbij wonen, hebben we besloten om de tour op te splitsen in de verhaallijnen , zodat je steeds mooi bezig bent met 1 verhaallijn , en niet alles door elkaar loopt. We zijn gestart met “ Vrouw Lebbe” Deze info vindt je op de cache pagina over haar:

VROUW LEBBE

Op de plek waar de Schaapdijk en de Veldweg samen komen is ooit vrouw Lebbe, omgekomen. De één zegt dat dit was voor het geld wat ze bij zich droeg en dat ze is vermoord, de ander zegt dat het kwam door zwakte. Ze werd gevonden door de schaapherder van Norg en hij meldde dit. De eigenaren van de grond (de markelieden van Norg) wilden haar niet begraven vanwege de kosten. Dat hebben de markelieden van Zeijen gedaan, maar wel op de voorwaarde dat op de plek een markeerpunt kwam te staan, waaruit bleek dat de grond voortaan tot de gemeente Vries behoorde. Dit eiken gedenkteken is ‘de Lebbestoak’.

Dit onderdeel van de GeoTour Kop van Drenthe is geïnspireerd op het leven en de dood van Vrouw Lebbe en bestaat uit 11 caches.

Het weer vandaag is vrij aardig , we beginnen pas tegen het middag uur.. Bij vakantie hoort natuurlijk ook even rustig opstarten😅 Na de eerste twee te hebben gedaan, hebben we eerst even geluncht bij de Norgerberg.. Heerlijk, een aanrader! Natuurlijk onze eerste woodie van tour meteen kunnen scoren!  



Ik wil niet heel veel verklappen over de caches zelf. Het zijn variërende, mooi in elkaar gezette caches met een interessant verhaal over vrouw Lebbe. Leuk om op deze manier een stukje geschiedenis over Drenthe te leren. Alle caches bevinden zich in de buurt van  Norg/ Peest / Zijen. Alle 11 de caches van vrouw Lebbe zijn gevonden. Het waren zowel tradi’s , mysteries als multi’s.. Goed te doen voor iedereen. Zeker de moeite waard om deze geotour te gaan doen! 

Als je de caches hebt gedaan in het leuk om ook nog even GCKCVY , te doen! Dit is een virtual cache bij de Lebbestoak , deze past goed bij het verhaal van vrouw Lebbe!  

Hopelijk beleven jullie ook veel plezier aan de geotour!

Groetjes, TeamSumarders




Meer foto’s vind je op ons Instagram account: @gc_teamsumarders


Reacties

Populaire posts van deze blog

Henrike helpt de paashaas! 10.03.2021

Alleen op pad! 😁 Op naar de 1000!🥳